صنعت ساختمان از صنایع مادر در هر استانی به شمار می رود که می تواند در تمام حوزه ها چرخه اقتصادی و اشتغال زایی ایجاد کند، اما مشکل اینجا است که به دلیل جزیره ای عمل کردن فعالان این حوزه همواره شاهد مشکلات بیشماری از افزایش هزینه ها تا تعطیلی کارخانه های تولیدی مواد اولیه ساختمان به دلیل نبود حمایت ها بوده ایم. در همین راستا به دلیل رفع این مشکلات، بانک مسکن راه حلی را ارائه کرده است که در برخی از استان ها مانند فارس، کردستان و .. اجرایی شده است. این طرح در راستای ایجاد باشگاه مخاطبین صنعت ساختمان خراسان جنوبی و تعامل سازمان های متعامل بخش مسکن است که در قالب یک تفاهم نامه بین آنها اجرایی می شود.

مهمترین اهداف این طرح حمایت از فعالیت های تحقیق و توسعه فعالان صنعت ساختمان استان، کمک به بهبود و توسعه فضای کسب و کار فعالان صنعت ساختمان، ایجاد بانک اطلاعاتی فعالان صنعت ساختمان و مسکن استان با چشم انداز صدور خدمات فنی و مهندسی، معرفی شبکه گسترده خدمات تولید مصالح ساختمانی با اولویت تولیدات و عرضه محصولات داخل استان، تشویق سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال پایدار در صنعت ساختمان با توجه به نیاز استان و توسعه فرهنگ فناوری و نوآوری است.

در همین خصوص کمیته کارشناسی ذیل شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان روز دوشنبه مورخ ۱۴۰۰/۰۹/۱۵ با حضور نمایندگان بخش های خصوصی و دولتی، جهت بررسی پیش نویس این تفاهم نامه به منظور ارائه و تصویب در جلسه آتی شورای گفتگو برگزار شد

حلقه اتصالی بین فعالان بخش مسکن

علی ملکوتی، رئیس بازاریابی و ارتباطات بانک مسکن خراسان جنوبی در این زمینه گفت: خراسان جنوبی تقریباً پنجمین استان برای ایجاد این باشگاه است که شروع این کار از استان فارس بود.

وی تصریح کرد: با امضاء این تفاهم نامه و ایجاد باشگاه به دنبال این هستیم که با تعامل تمام مجموعه های  مربوطه از ظرفیت های یکدیگر استفاده کنند تا خدمات بهتری را به مخاطبان ارائه کنند.

به گفتۀ وی اکنون در استان بخش مسکن به صورت جزیره ای کار می شود و چرخه مالی در استان وجود ندارد.

ملکوتی با اشاره به استان فارس که در این زمینه موفق عمل کرده است، اظهار کرد: با کارهای انجام شده چرخه اقتصادی و مالی آنها درون استان باقی مانده و حتی نمایشگاه های مشترک ساختمانی برگزار و با آفرهای مختلف بازار خوب داخلی ایجاد شده است.

رئیس بازاریابی و ارتباطات بانک مسکن خراسان جنوبی عنوان کرد: در این باشگاه تأکید می شود که مواد اولیه از داخل استان خریداری شود و با تعامل با کلیه ارگان ها  و بخش های مسکن، چرخه مالی داخل استان باقی می ماند.

وی اضافه کرد: با امضای تفاهم نامه و ایجاد باشگاه، نمایشگاه های مشترک ساختمانی برگزار خواهیم کرد. رئیس بازاریابی و ارتباطات بانک مسکن از دیگر مزایای این طرح را همپوشانی استان های عضو در جهت تأمین مصالحی که در آن استان تولید نمی شود با برخورداری از تخفیفات سایر استانها اعلام نمود.

به گفتۀ وی اجرایی شدن این طرح در کل باعث رونق اقتصادی می شود و این هم افزایی در تحقق رسالت و کاهش هزینه ها کمک  و حلقه اتصالی بین فعالان این حوزه ایجاد نموده  و باعث جذب اعتبارات بیشتر نیز می شود.

حذف جزیره ای عمل کردن

علیرضا خامه زر، عضو هیئت رئیسه اتاق بازگانی بیرجند نیز در این جلسه با تأکید بر اینکه صنعت ساختمان یک صنعت مادر است، گفت: مسکن تمام بخش های اقتصادی استان را درگیر می کند.

وی تصریح کرد: به دلیل پرهیز از جزیره ای کار کردن لازم است تشکلی جهت ارتباط مؤثر فعالان اقتصادی شکل گیرد به گفتۀ وی این طرح باعث انسجام و هم افزایی می شود و چرخه اقتصادی داخل استان باقی خواهد ماند.

خامه زر با شاره به ارتباطات اتاق بازرگانی با کشورهای همسایه دارد درخصوص تسهیل شرایط جهت صدور خدمات فنی و مهندسی استان به  کشورهای افغانستان و پاکستان اعلام آمادگی نمود.

تسهیلاتی که از استان خارج می شود

محمدعلی رمضانی، رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به تسهیلات بانک مسکن اظهار کرد: این تسهیلات به سازندگان داده می شود جهت خرید مصالح ساختمانی از استان خارج می شود که نیاز به نظارت دارد. وی تصریح کرد: اگر این پول برای خرید میلگرد و آهن باشد که در استان فعلا تولید نمی شود، قابل قبول است اما برای خرید مواد اولیه ای مانند آجر که در استان تولید می شود، هزینه می گردد.

به گفتۀ وی این مسائل مشکلاتی را برای تولیدکننده داخلی به وجود آورده  و منجر به تعطیلی برخی از آنها شده است.

رمضانی اضافه کرد: باید از تولیدکننده داخل استان حمایت شود چرا که علاوه بر چرخه اقتصادی، اشتغال زایی را نیز در بردارد.

رئیس کمیسیون صنعت اتاق بازگانی بیرجند بیان کرد: برخی از سازندگان مسکن استان مواد اولیه و مصالح را از دیگر استان ها خریداری می کنند که به دلیل تحمیل هزینه های بیشتر از قبیل هزینه حمل، شاهد افزایش قیمت تمام شده برای مصرف کننده هستیم.

وی اعلام کرد: بلوک های سبک در دیگر استان ها با استقبال فراوانی روبه رو شده ولی با وجود اینکه در داخل استان ما کارخانه بلوک سبک را داریم کسی استقبال نکرده که لازم است بررسی و برنامه ریزی شود.

رونق گیری صنعت ساختمان با اجرای تفاهم نامه

احمد نیک کار، رئیس اداره صنایع غیرفلزی سازمان صمت خراسان جنوبی هم اظهار کرد: کمیته ای داریم ذیل شواری فنی استان که بزرگترین مرجع در مسائل عمرانی است.

وی ادامه داد: سازمان صمت  از سال ۹۵ عضو این کمیته بوده و جلسات تخصصی متعددی برگزار شده است که با توجه به تجارب، اطلاعات و کارهای انجام شده طی سالیان گذشته می توان با تعامل و هماهنگی با دبیرخانه این کمیته ضمن پرهیز از دوباره کاری در جهت اجرایی شدن تفاهمنامه به نتایج مطلوب تری رسید.

رئیس اداره صنایع غیرفلزی سازمان صمت خراسان جنوبی اجرای تفاهمنامه را گام موثری در جهت رونق صنعت ساختمان استان عنوان نمود.

افزایش کیفیت و کاهش هزینه های ساختمان

حمیدرضا یوسفی، نایب رئیس اتاق تعاون استان خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه ۲۰۰ تعاونی فعال مسکن در استان وجود دارد، عنوان کرد: ارتباط خوبی بین اتاق تعاون و دست اندرکاران صنعت ساختمان وجود دارد و اتاق تعاون آمادگی همکاری به عنوان یکی از اعضای این تفاهمنامه را دارد.

وی خاطر نشان کرد: در ستاد خاوران پیگیر اجرایی شدن برای ایجاد فروشگاه صنعت ساختمان هستیم که می تواند در این تفاهم نامه دیده شود.

رضا اردونی، نماینده اتاق اصناف خراسان جنوبی هم بیان کرد: اجرای این تفاهم نامه می تواند با تجمیع ظرفیت ها به افزایش کیفیت و کاهش هزینه های منجر شود.

وی تأکید کرد: خراسان جنوبی ظرفیت های خوبی در بخش معادن و کارخانه ها دارد و لازم است که از تمام این توانمندی ها استفاده شود.

رفع بسیاری از مشکلات در حوزه مسکن

محمدرضا حاجی آبادی، رئیس شواری استان خراسان جنوبی نیز با بیان اینکه ایجاد این باشگاه باعث تجمیع خرد جمعی و نیازمند حمایت تمام ارگان ها است، گفت: حتما از این طرح حمایت می کنیم و شوراهای اسلامی مطالبه گر هستند.

به گفتۀ وی با اجرایی شدن این تفاهم نامه بسیاری از مشکلات در حوزه مسکن رفع می شود و رونق اقتصادی در این حوزه ایجاد خواهد شد عضویت شورای اسلامی استان به عنوان اعضای این تفاهمنامه از پیشنهادات حاجی آبادی در این جلسه بود.

صادق صابر تنها، نماینده بنیاد مسکن خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در روستاها سالانه حدود ۱۰ هزار وام روستایی پرداخت می گردد با ارائه توضیحاتی در خصوص تسهیلات پرداختی آمادگی بنیاد مسکن استان را در جهت اجرای این تفاهمنامه اعلام نمود.

دغدغه ما استفاده از محصولات بومی استان

مهدی وحیدی، معاون فنی و اجرایی نظام مهندسی استان خراسان جنوبی با بیان اینکه مرجع اولیه در ساخت ساختمان شهرداری، بنیاد مسکن و کمیته امداد است و نظام مهندسی نظارت، اجرای مقرارت ملی و مدیریت فنی و اجرایی را برعهده دارد که آمادگی همکاری در جهت اجرای این تفاهمنامه را دارد

وی خاطر نشان کرد: نظام مهندسی همچنین از فناوری های نوین صنعت ساختمان حتماً حمایت و استقبال می کند.

ولی ا… احمدی کارشناس دفتر سرمایه گذاری و اشتغال استانداری هم بیان کرد: در ساخت مسکن مشکلی نداریم و دغدغه ما استفاده از محصولات بومی استان و حمایت از سرمایه گذار داخلی است.

وی اجرایی شدن این تفاهم نامه و برگزاری نمایشگاه را بسیار مؤثر خواند و حمایت مسئولین از اجرای این طرح را برای فعالان این حوزه دلگرم کننده عنوان نمود.

درپایان با توجه به اعلام آمادگی کلیه نمایندگان بخش های خصوصی ودولتی حاضر در جلسه به منظور اجرایی شدن این تفاهمنام، پیشنهاداتی جهت اصلاح پیش نویس ارائه گردید که مقرر شدن پس از اعمال اصلاحات جلسه کاشناسی تکمیلی با حضور اعضای امضا کننده تفاهمنامه برگزار و سپس خروجی نهایی جهت تصویب در جلسه آتی شورای گفتگو مطرح گردد.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.