بیست و دومین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خراسان جنوبی با دستور جلسه گزارش عملکرد شورای گفتگوی استان در سال ۹۸، راهکارهای حمایت از صنایع آسیب دیده از کرونا ویروس (در حوزه بانکی)، تصویب تقویم برگزاری جلسات ماهانه شورا در سال۹۹برگزار شد.
محسن احتشام رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند و دبیر شورا اعلام نمود: در سال گذشته ۵ جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی و ۱۱ جلسه کمیته کارشناسی شورا در خراسانجنوبی برگزار شده است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند با اشاره به ارتقا عملکرد شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان از رتبه ۲۲ در سال ۹۷ به۱۵ در سال ۹۸ ادامهداد: از مجموع ۳۰ مصوبه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی ۲۰ مصوبه استانی بوده است که ۶۵ درصد آن اجرا شده، ۲۵ درصد در حال اجرا و ۱۰ درصد نیز اجرا نشده است.
احتشام ادامهداد: امیدواریم در سال جهش تولید جهت برگزاری جلسات و اجرایی شدن مصوبات شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در خراسانجنوبی تلاش بیشتری صورت گیرد.
محسن احتشام رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند در ادامه با اشاره به کمک ۷۵۰ میلیون تومانی اتاق های بازرگانی و فعالان اقتصادی در راستای ایفای نقش مسئولیت اجتماعی خود اعلام داشت: از این میزان ۳۵۰ میلیون تومان کمکهای اتاق های بازرگانی ایران و تهران به ۱۴ بیمارستان خراسان جنوبی در راستای کنترل بیماری کرونا و ارسال اقلام بهداشتی، ۱۵۰ میلیون تومان کمکهای نقدی و غیر نقدی اتاق بازرگانی بیرجند و ۲۵۰ میلیون تومان نیز کمکهای فعالان اقتصادی عضو این اتاق بوده است.
غلامرضا اشرفی ، مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسانجنوبی در جلسه شورا گفت: سهمیه خراسانجنوبی از تسهیلات مشاغل آسیب دیده از کرونا ۲۶۸ میلیارد تومان است.
وی اظهار کرد: سهمیه خراسانجنوبی از تسهیلات مشاغل آسیب دیده از کرونا ۲۶۸ میلیارد تومان در ۱۴ رسته است.
مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی خراسانجنوبی با اشاره به اینکه ۱۱ هزار و ۲۰۷ کارگاه در استان امکان ثبتنام برای دریافت تسهیلات را داشتهاند، بیانکرد: در حوزه تسهیلات برای مشاغل آسیبدیده از کرونا هزار و ۸۰۱ نفر در سامانه کارا ثبتنام کردهاند.
اشرفی ادامهداد: مهلت زمان بازپرداخت این تسهیلات ۲۴ ماهه و اولین قسط نیز در مهرماه پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه در زمینه دریافت بیمه بیکاری نیز ۶ هزار و ۶۵ نفر در خراسانجنوبی در سامانه مربوطه ثبت نام کردهاند، گفت: از این تعداد پنج هزار و ۳۷۸ نفر واجد شرایط دریافت بیمه بیکاریاند.
مدیر کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی بیانکرد: همچنین ۱۹۱ هزار و ۲۴۲ خانوار در خراسانجنوبی تسهیلات یک میلیون تومانی دولت را دریافت کردهاند و البته هنوز امکان دریافت این تسهیلات برای خانوارها فراهم است.
اشرفی ادامهداد: در زمینه تسهیلات برای مشاغل آسیب دیده از کرونا برای بنگاههایی با نیروی شاغل کمتر از ۵۰ نفر، ۷۰ درصد حمایت در قالب پرداخت دستمزد و ۳۰ درصد نیز به صورت سرمایه در گردش در نظر گرفته شده است.
وی افزود: برای بنگاههای بزرگتر نیز ۵۰ درصد تسهیلات به صورت دستمزد و ۵۰ درصد به عنوان سرمایه در گردش منظور شده است.
مشیرالحق عابدی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسانجنوبی در این جلسه با اشاره به اقدامات دبیرخانه شورای گفتگوی استان در برگزاری دوره های آموزشی، راه اندازی صفحات اطلاع رسانی ویژه فعالان اقتصادی در فضای مجازی، برگزاری نشست های تخصصی و ارتباط با دبیرخانه شورای گفتگوی مرکز و سایر استان ها گفت: کمیسیونهای پنجگانه اتاق بازرگانی بیرجند طی سال گذشته عملکرد بسیار خوبی داشتهاند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسانجنوبی با اشاره به اینکه ارتقا عملکرد شورای گفتگوی استان از رتبه ۲۲به۱۵ در طی سالهای ۹۷ و ۹۸ بسیار ارزشمند است، اظهار کرد: مشکلات بخش خصوصی و حوزه تولید به دو دسته تقسیم میشود.
عابدی ادامهداد: حل برخی از مشکلات در حیطه اختیارات مسئولان استانی و رفع برخی از موانع نیز تصمیمگیریهای کلان و فرا استانی را میطلبد.
وی با اشاره به اینکه هرگاه مشکلی با تصمیمگیریهای درون استانی قابل رفع بوده هیچ کوتاهی در حل آن نشده است و البته باید این نکته را بپذیریم که رفع برخی از مشکلات در حیطه اختیارات متولیان و مسئولان استان نیست. وی در ادامه به برخی از مصوبات ملی شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان اشاره و از اقدامات انجام شده ابراز رضایت نمود.
سید حسین خیریه، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند در بیست و دومین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان اعلام داشت: با توجه به شیوع کرونا و بسته بودن مرزها جهت صادرات، قیمت بسیاری از محصولات کشاورزی از جمله زرشک خشک به شدت افت داشته است.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاوزی بیرجند ادامه داد: از این جهت پیشنهاد ما بر این است که با توجه به رکود شدید بازار محصولات کشاورزی، به واحدهای بسته بندی، فراوری و صادرات محصولات استراتژیک استان جهت بازپرداخت تسهیلات مهلت یکساله و یا حداقل شش ماهه داده شود.
خیریه ادامه داد: این اقدام باعث می شود صاحبان این واحدها بتوانند محصولات خود را در موقعیت مناسب و با قیمت متعادل به فروش برسانند.
مدیرعامل مجتمع تولیدی مرغ مادر جنوب خراسان با بیان اینکه واحدهای دام و طیور دیرهنگام به فهرست مشاغل آسیب دیده از کرونا اضافه شده اند، افزود: این در حالی است که برخی از مشاغل از ابتدا از تسهیلات مشاغل آسیب دیده از کرونا و برخی بخشودگی ها بهره مند شدند و خواستار اختصاص سقف تسهیلات کرونایی به این بخش شد.
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند در ادامه آمادگی واحدهای خوراک دام و طیور استان جهت واردات ذرت از کشور افغانستان به استان به شرط تأمین ارز ۴۲۰۰ را اعلام و خواستار مساعدت در این خصوص شد.
پروین نائب رئیس خانه معدن استان نیز در این جلسه اظهار کرد: مشاغل وابسته به معدن علی رغم آسیب از شیوع کرونا در لیست مشاغل آسیب دیده قرار نگرفته اند و بالتبع بانک ها نیز در این قالب تاکنون به بخش معدن تسهیلاتی نداشته اند. وی با اشاره به اینکه بخش معدن مدت ها است از حضور در نمایشگاه های بین المللی محروم است اعلام نمود امید بخش معدن جهت صادرات حضور در این نمایشگاه هاست پروین در ادامه افزایش بی سابقه قمیت ماشین آلات موردنیاز بخش معدن را از دیگر مشکلات این بخش اعلام نمود و افزود اعطای تسهیلات بخش معدن باید مطابق با نیازهای این بخش باشد
رضا علیزاده، رئیس اتاق اصناف خراسانجنوبی نیز در این جلسه بیانکرد: در بهرهگیری از تسهیلات مشاغل آسیب دیده از کرونا کارفرما باید بیمه و کارگر بیمه شده نیز داشته باشد که خیلی از واحدهای صنفی این شرط را ندارند
وی یادآور شد: برخی از مشاغل چون گیم نتها و مزونها نیز سه ماه از تعطیلی واحد صنفی آنان میگذرد ولی در زمره مشاغل آسیب دیده از کرونا قرار نگرفتهاند.
گفتنی است در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسانجنوبی پیشنهاداتی در حوزه بانکی به منظور حمایت از صنایع آسیب دیده از کرونا در سطوح استانی و ملی ارائه و تصویب گردید.