علیرضا خامه زر – رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند در جلسه مورخ ۲۵/۱۱/۱۴۰۲ که با حضور نمایندگان صندوق شکوفایی و نوآوری کشور و فعالان اقتصادی استان و دستگاه های اجرایی مرتبط برگزار شده بود اظهار کرد: اتاق بازرگانی بیرجند امسال وارد دوره پنجم فعالیت خود شده است. وی با بیان اینکه متاسفانه با غیر فعال شدن بازارچه‌های مرزی و مطرح شدن موضوع تعهدات ارزی تعداد اعضای اتاق ریزش پیدا کرده، افزود: در حال حاضر ۲۰۰ نفر در اتاق بازرگانی بیرجند عضو هستند. رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه کویر تایر، کارخانجات سیمان، کارخانه مواد نسوز در سربیشه، فولاد قاینات و مجموعه زغال سنگی طبس از جمله صنایع بزرگ و شاخص استان خراسان جنوبی است، گفت: حدود ۲۵ درصد لاستیک کشور در کارخانه کویر تایر بیرجند تولید می‌شود. وی ادامه داد: شمش چدن، شمش منیزیم، ایزوگام، محصولات شوینده و پلاستیکی، مواغدایی، خشکبار و … از دیگر تولیدات استان است. خامه زر با بیان اینکه استان خراسان جنوبی جزو استان‌های شاخص در حوزه زنجیره مرغ و طیور است، عنوان کرد: در این راستا علاوه بر مصرف استان حدود ۸۰ درصد مازاد تولید وجود دارد که نیاز استان‌های همجوار را نیز تامین می‌کند. وی با اشاره به اینکه ۵۸ نوع ماده معدنی کشف شده و شناخته شده در استان خراسان جنوبی وجود دارد، بیان کرد: حدود ۷۵ درصد مواد نسوز و ۸۰ درصد بنتونیت کشور از خراسان جنوبی تامین می‌شود. وی با بیان اینکه تا کنون ۱۷ محدوده طلا در استان شناسایی شده است، اظهار داشت: از این تعداد ۳ محدوده در حال فعالیت و دو محدوده نیز در دست بهره‌برداری است. رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با اشاره به اینکه استان خراسان جنوبی علاوه برداشتن سه محصول استراتژیک و راهبردی زرشک، زعفران و عناب در محصولاتی همچون پنبه، انار و پسته دارای رتبه است، افزود: آب و هوای استان خراسان جنوبی نیز با پرورش حیواناتی چون شتر، شترمرغ و کبک سازگار است. وی با بیان اینکه ۵ اثر ثبت جهانی و بیش از هزار اثر ثبت ملی در استان وجود دارد، گفت: استان خراسان جنوبی همچنین در حوزه انرژی‌های تجدید پذیر نیز موقعیت بسیار خوبی دارد. خامه زر با اشاره به اینکه ۱۰ کمیسیون تخصصی ذیل اتاق بازرگانی بیرجند تشکیل شده است، عنوان کرد: در حوزه دانش بنیان‌ها باید به نقطه‌ای برسیم که بتوانیم از ظرفیت‌های استان به درستی استفاده کنیم. وی بیان کرد: علی رغم تمام ظرفیت ها و پتانسیل ها در خراسان جنوبی اما متاسفانه در حوزه صنایع تبدیلی ضعف های زیادی وجود دارد. رئیس اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه استان خراسان جنوبی مشکلاتی زیادی در حوزه نقدینگی دارد، افزود: متاسفانه شبکه بانکی استان به لحاظ نقدینگی و کمک به تولید نمی‌تواند حمایت کننده باشند لذا رویکرد جدید اتاق راه اندازی و استفاده از ظرفیت صندوق‌ها است تا بتوانیم راه‌های ورود نقدینگی به استان را باز کنیم. وی افزود: باید میز خدمت مشترکی از سوی پارک علم و فناوری و اتاق بازرگانی تشکیل شود تا راه ورود حمایت ها به استان باز شود.

مهدی خالقی، مدیرکل پارلمانی صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در این جلسه با اشاره به اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی تا کنون چهار دوره هیئت عامل را تغییر داده است، اظهار کرد: این صندوق به صورت هیئت امنایی اداره می‌شود که در راس آن ریاست جمهوری قرار دارد. وی با بیان اینکه باید از خدمات صندوق پژوهش و فناوری در استان استفاده کرد، افزود: ضمانت نامه صندوق پژوهش و فناوری و صندوق نوآوری و شکوفایی به مثابه ضمانت نامه‌های بانکی ولی سهل‌تر است. وی با اشاره به اینکه کارمزد ضمانت‌نامه‌های صادر شده در صندوق ها ۳۰ درصد کمتر است از ضمانت نامه‌های بانکی است، گفت: بسیاری از ایده‌ها می‌تواند به صنعت استان کمک کند لذا برای پرورش، پختگی و آموزش این ایده‌ها باید شتاب دهنده‌ها را داشته باشیم. خالقی با بیان اینکه یکی از اهداف صندوق نوآوری و شکوفایی استقلال شتاب دهنده‌های دانش بنیان است، عنوان کرد: صندوق همچنین با شرکت‌ها و استارت‌آپ‌هایی که نیاز صنایع را برآورده می‌کنند مشارکت در سرمایه‌گذاری انجام می دهد. وی با اشاره به اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی با یکسری رویدادها توانسته نیازهای فناورانه بخش های دولتی و صنایع بزرگ را برطرف کند، بیان کرد: صندوق‌های پژوهش و فناوری به صورت تخصصی فعالیت می کنند و خدماتی همچون تسهیلات، ضمانت نامه، سرمایه‌گذاری و توانمندسازی ارائه می دهند. خالقی با بیان اینکه از طریق صندوق بالغ بر ۷۰ خدمت به شرکت‌های دانش بنیان ارائه می‌شود، اظهار داشت: صندوق نوآوری و شکوفایی سال گذشته بالغ بر ۷ همت تسهیلات ارائه داده است. وی با اشاره به اینکه در مجموع از ابتدای تاسیس صندوق تاکنون حدود ۴۵ همت تسهیلات به شرکت‌های فناورانه و دانش بنیان ارائه شده است، افزود: همچنین در مجموع ۱۰ ضمانت نامه صادر شده که منجر به انجام ۵۴ همت پروژه شده است. وی با بیان اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی جهت تامین فضا تا سقف ۳ میلیارد تومان تسهیلات قرض الحسنه برای راه اندازی تیم شتاب دهنده در خراسان جنوبی اختصاص می دهد، گفت: برای هر تیم شتاب دهنده در استان نیز ۵۰۰ میلیون تسهیلات قرض الحسنه در نظر گرفته خواهد شد. خالقی با اشاره به اینکه کارگزار تجاری سازی می تواند به شرکت های غیر دانش بنیان کمک کند، عنوان کرد: اگر بتوانیم دانش را در شتاب دهنده ها عرضه کنیم می توانیم محصول آن را به خارج از کشور نیز صادر کنیم.

محمدحسن مجیدی، رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی نیز در این جلسه با اشاره به ارائه تسهیلات لیزینگ و استصناع به محصولات دانش بنیان، اظهار کرد: توسعه بازار محصولات دانش بنیان از اهداف اصلی ارائه این تسهیلات است. وی با بیان اینکه تسهیلات لیزینگ برای کالاهای آماده و تسهیلات استصناع برای سفارش ساخت است، افزود: سقف تسهیلات لیزینگ ۵۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. رئیس پارک علم و فناوری خراسان جنوبی با اشاره به اینکه میزان حمایت صندوق تا ۷۰ درصد قیمت محصول متناسب با توان و نیاز شرکت متقاضی است، گفت: پرداخت برای تسهیلات استصناع به صورت مرحله‌ای و متناسب با پیشرفت طرح، و برای تسهیلات لیزینگ به صورت یکجا انجام می شود. وی با بیان اینکه نرخ این تسهیلات بین ۲۰ تا ۲۳‌ درصد است، عنوان کرد: در حال حاضر ۲۱۷ واحد فناور و ۵۸ شرکت دانش بنیان در استان خراسان جنوبی وجود دارد.

سید حسین خیریه عضو کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند در این جلسه با اشاره به تولید ۲۷ هزار تن خوراک دام و طیور در استان، اظهار کرد: علی رغم اینکه استان خراسان جنوبی استان کم برخورداری است اما در حوزه تولید خوراک دام و طیور در کشور رتبه اول را دارد. وی با بیان اینکه اگر مشکلات صنایع برطرف شود بسیاری از محصولات استان قابلیت دانش بنیان شدن را دارند، افزود: اگر جلساتی جهت طرح مشکلات پیش روی صنایع در حوزه دانش بنیان شدن برگزار شود قطعاً بسیاری از مشکلات برطرف خواهد شد.

مهدی باقری، رئیس کمیسیون فناوری اطلاعات اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این جلسه اظهار کرد: با توجه به اینکه جمعیت استان خراسان جنوبی کم و اقتصاد مردم کوچک است لذا تشکیل شرکت شتاب دهنده در استان توجیه اقتصادی چندانی ندارد. وی با بیان اینکه پارک علم و فناوری تنها یک واسطه برای دانش بنیان شدن محصولات استان است، افزود: صندوق نوآوری و‌شکوفایی باید کمک کند و یک مشوق تسهیلاتی برای تشکیل شتاب دهنده ها در خراسان جنوبی در نظر بگیرد. باقری با اشاره به اینکه بر اساس شاخص‌های استانی باید حدود ۱۰۰ شرکت دانش بنیان در استان داشته باشیم، گفت: با توجه به شرایط استان باید برای شتاب دهنده ها انگیزه ایجاد کنیم. وی با بیان اینکه زمینه دانش بنیان شدن در بسیاری از شرکت‌های استان وجود دارد اما متاسفانه بروکراسی‌های اداری مانع از اقدام جهت دانش بنیان شدن شده است، عنوان کرد: از طریق صندوق نوآوری و شکوفایی برای شرکت‌های غیر دانش بنیان استان نیز باید اقدامی صورت گیرد. وی با اشاره به اینکه کار دولت نباید کار اقتصادی باشد و باید به عنوان یک شتاب دهنده عمل کند، بیان کرد: باید شرکت‌های دانش بنیان استان را افزایش دهیم و در این زمینه صندوق نوآوری و شکوفایی باید در حوزه راه‌اندازی شتاب دهنده ها به استان کمک کند.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.