جلسه کارشناسی با موضوع “بررسی مشکلات سایت صنوف آلاینده شهرستان بیرجند” در روز چهارشنبه مورخ ۳۰/۰۱/۱۴۰۲ با حضور نمایندگان بخش خصوصی و دولتی ذیربط در محل سالن جلسات اتاق تعاون استان برگزار گردید.

در ابتدای جلسه حمیدرضا یوسفی، نائب رئیس اتاق تعاون ضمن عرض خوشامدگویی، خیرمقدم و تبریک سال جدید و آرزوی قبولی طاعات و عبادات در ماه مبارک رمضان ، هدف از برگزاری جلسه را پیگیری مصوبات مرتبط با شرکت تعاونی صنوف آلاینده در سی و نهمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی و بررسی مشکلات مرتبط با این بخش دانست و توضیحات کلی را در خصوص تشکیل شرکت تعاونی مطرح نمود.

در ادامه احسان نجارباشی، مدیرعامل شرکت تعاونی صنوف آلاینده بیرجند به ذکر مشکلات این تعاونی پرداخت، راه دسترسی، روشنایی معابر و شبکه فشار ضعیف و افزایش ترانس های برق، مجری ذی صلاح، شبکه مخابرت و اینترنت، تخصیص زمین جهت اجرای فاز ۲، تسهیلات، پیگیری جهت وصول مطالبات هزینه های آماده سازی، احداث آتش نشانی، خانه بهداشت، فضای سبز و پاسگاه، هدایت آب های سطحی از شمال سایت، هزینه بالای امتیاز آب و تخفیف جهت هزینه های صدور پروانه از اهم موارد ذکر شده توسط مدیرعامل شرکت تعاونی صنوف آلاینده بیرجند در این جلسه بود.

علیرضا توانا، معاونت شهرسازی شهرداری بیرجند نیز در این جلسه اظهار کرد: در ارتباط با سایت صنوف آلاینده تاکنون ۲۰۶۷ واحد واگذارو ۱۱۰۰ پروانه صادر شده است. با اینکه ۱۲ سال از شروع پروژه میگذرد ولی تاکنون تنها ۵۰درصد پروانه ها صادر شده اند.در ارتباط با بحث راه دسترسی تاکنون جلسات متعددی برگزار گردیده است و بامشاوره ای که از راهداری صورت گرفته مبلغ برآوردی ۲۰۰ میلیارد تومانی بابت بازسازی راه نیاز می باشد که این مبلغ با بودجه شهرداری همخوانی نداشته و امکان پرداخت وجود ندارد. از آنجائیکه سایت در حریم شهری نیست، مسئولیت راه دسترسی با شهرسازی نمی باشد. مکاتبات متعددی تا به این لحظه صورت گرفته اما به زمان نیاز است تا استعلامات لازم در ارتباط با تشخیص جاده اصلی صورت گیرد. اما مبلغ برآوردی نیز مبلغ سنگینی بوده و شهرداری مقدور به اجرای این پروژه  نخواهد بود.

رضا حسنی صفت، رئیس شورای اسلامی شهر بیرجند اظهار کرد: مبلغ کل بودجه شهرداری در سال ۱۴۰۲ در حوزه عمران ۲۵۰میلیارد تومان می باشد که شهرداری توان مالی برای اجرای بازسازی راه سایت صنوف را نخواهد داشت . بهتر است تمامی ارگان ها همراه شده تا از بودجه های ملی متعلق به استان بتوان سهمی را برای این پروژه اختصاص داد.

هومر شکری، معاون برنامه ریزی و اقتصادی و توسعه  فرمانداری در ارتباط با سایت صنوف آلاینده اظهار کرد: می بایست مقدمات انتقال اصناف به سایت صنوف آلاینده را مهیا نموده و اجازه ندهیم صنوفی که در سایت زمینی به آنها تعلق گرفته، در شهر فعالیتی داشته باشند و رویه اجباری ایجاد شده، تا صنوف به سایت منتقل گردند. در احداث فازجدید صنوف آلاینده تسریعی صورت گرفته تا مابقی اصنافی که در شهر فعالیت دارند ترغیب شده و اقدامات لازم جهت انتقال به سایت را اجرایی نمایند.  همچنین پیشنهاد می گردد شهرداری همکاری لازم را با صنوف انجام داده و اگر شرایط لازم مهیا باشد، در راه دسترسی آسفالت سردی ریخته شده یا گریدر زده شود تا مشکل حل گردد.

در ادامه حسن پاسبان، بازرس شرکت تعاونی صنوف آلاینده اظهار کرد: با توجه به اینکه در سایت صنوف آلاینده ۲۰۰۰ خانوار وابسته هستند، عملیات انتقال صنوف ۱۴سال به طول انجامیده است و اعضاء هزینه های پروانه ساختمانی، نظام مهندسی، مجری، پسماند، امتیازات آب – برق – گاز و غیره را پرداخت نموده اند، همچنان متولی راه دسترسی مشخص نمی باشد . وی در ادامه خواستار همکاری دستگاه ها گردیده تا هرچه سریعتر پروژه به اتمام رسد.

احمد زینلی فر، نماینده شرکت گاز استان اظهار کرد: بحث گازرسانی داخل سایت کامل انجام شده اما مشکل فاصله سایت تا کمربندی می باشد. از خیابان موسی بن جعفر تا کمربندی شهرداری مجوزهای لازم را صادر کرده و مشکلی وجود ندارد اما از کمربندی تا سایت در ارتباط با معبرمورد نیاز جهت اجرای شبکه طی مکاتبات صورت گرفته با شهرداری، اداره مذکور معبر را خارج از محدوده دانسته و با طرح موافقت نشده است. مکاتباتی با اداره کل راه و شهرسازی در ارتباط با مشخص شدن راه انجام شده که پاسخی صورت نگرفته است. مشکل دومی که وجود دارد این است که شرکت گاز رویه اجرایی شدن شبکه را انجام داده و درحال حاضر خود شبکه در معرض خطر است و هر زمان که حفاری صورت گیرد احتمال آسیب دیدن شبکه وجود دارد. پس بهتر است هرچه سریعتر موضوع معبر دسترسی بررسی شده و متولی مشخص گردد تا شبکه اجرا شود. ارگان های متولی راه دسترسی مجوز معبر را اعلام نمایند، این موضوع نیز برطرف می گردد.

حسن علیزاده، معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی اظهار کرد: هر آنچه جاده احداث می گردد تماما تحویل راهداری داده می شود یعنی مجوزهای احداث، مرمت ، نگهداری و تمامی استعلامات با راهداری می باشد . استعلامات لازم از راهداری گرفته شود، راه وشهرسازی در ارتباط با اجرای پروژه های مرتبط با سایت در خدمت این عزیزان خواهد بود.

میلاد صباغ سبزوار، نماینده دفتر فنی استانداری با اشاره به توضیحات مطرح شده اظهار کرد: در خصوص متولی احداث راه دسترسی طبق جلسات برگزار شده پروژه به شهرداری واگذار شده اما از جهت اینکه مبلغ برآوردی مبلغ سنگینی می باشد در نظر داریم بخشی از اعتبار پروژه از ارگان های دیگر تأمین گردد.

در ادامه حمیدرضا یوسفی، نائب رئیس اتاق تعاون در بحث اسناد مالکیت، تنظیم سند و تخفیفات خواستار همراهی ارگان ها گردید  و علیرضا توانا، معاونت شهرداری بیرجند درپاسخ به این موضوع اشاره کرد: طبق توافق نامه صورت گرفته اعضاء مراجعه کرده تا کار تنظیم اسناد صورت گیرد. همچنین در بحث قانونی درآمدهای پایدار چنانچه شوراء مصوب کند، ۵۰درصد تخفیفات را لحاظ خواهیم کرد.

احمد برزگر، معاون برنامه ریزی و مهندسی شرکت توزیع برق در ارتباط با روشنایی معابر و شبکه فشار ضعیف برق اظهار کرد: زیرساخت های لازم در ارتباط با پروژه صورت گرفته و بهره برداری بطور کامل انجام شده است. در رابطه با روش برق رسانی و استفاده از زیرترانس ها جهت تأمین برق اعتبار کافی برای اتمام کار نیاز می باشد. در رابطه با سرقت های صورت گرفته شرکت برق نیز متضرر گشته و تسهیلات حفاظتی نیاز می باشد.

در ادامه صادق نوفرستی، مدیر مخابرات بیرجند نیز همراهی خودرا اعلام نموده و اظهار کرد: با انجام رویه های اداری و دریافت مجوزها، شبکه فیبر نوری اجرا خواهد شد.

رضا توکلی، نماینده اداره بهره برداری شرکت آب و فاضلاب بیرجند در ارتباط با خدمات آب رسانی اظهار کرد: با اجرای خدمات آب رسانی مشکلی وجود نداشته صرفا در مباحث قیمتی مشکلاتی وجود دارد. بهتر است شرکت تعاونی مکاتباتی با آب و فاضلاب در جهت کاهش هزینه ها یا اقساطی شدن طرح زده شده تا طرح اجرا گردد.

حسن علیزاده، معاون مسکن و ساختمان اداره کل راه و شهرسازی  در ارتباط با موارد مرتبط با ارگان مذکور اظهار کرد: در مورد حذف مجریان ذیصلاح اقدامات لازم انجام شده و مشکل تاحدودی رفع گردیده است. در خصوص انتقال اسناد افرادی که مایل هستند به راه و شهرسازی مراجعه نموده تا رویه انتقال اسناد صورت پذیرد. در خصوص شبکه گازرسانی استعلاماتی جهت کارشناسی ارسال گردیده و به محض رسیدن استعلامات پاسخ نامه به اداره گاز ارسال خواهد گردید و در پایان در ارتباط با آماده سازی فاز ۲، موردی وجود نداشته و درصورت توافق دوطرفه بین ارگان ها و درصدهای مشخص شده کار انجام خواهد گرفت.

حسین کاملی، معاون بانک توسعه تعاون اظهار کرد: طبق تفاهم نامه ۳جانبه یکسری اعتبارات تخصیص داده شده و خوشبختانه توانستیم بر اساس معرفی های صورت گرفته از جانب شرکت تعاونی تسهیلات پرداخت کرده و جذب ۱۰۰درصدی داشته ایم. در ادامه مسیر انشاءالله مکاتباتی برای افزایش اعتبارات و تسهیلات پرداختی زده خواهد شد و درصورت  موافقت پرداخت خواهیم کرد.

در پایان حمیدرضا یوسفی، نائب رئیس اتاق تعاون ضمن عرض تشکر از استاندار محترم و معاونین جهت پیگیری موضوع صنوف و خارج نکردن بحث صنوف از دستور کار شوراء و با توجه به اینکه طرح انتقال صنوف آلاینده ۱۳سال است که مطرح و جلسات متعددی در خصوص آن برگزار گردیده، خواستار همراهی و همکاری دستگاه های اجرایی جهت اتمام پروژه و انتقال کامل صنوف به سایت گردیده و در پایان از حاضرین در جلسه بابت حضور و پیگیری های لازم تشکر نمود.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.