سی و پنجمین جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان ( دومین جلسه سال جاری) در روز شنبه مورخ ۲۸ خردادماه با دو دستور کار گزارش اجرای مصوبات جلسه گذشته شورا در خصوص « شعبات فروشگاه‌های زنجیره‌ای» و بررسی دلایل طولانی شدن روند انتقال صنوف آلاینده، مشکلات ناشی از آن و ارائه راهکارهای عملیاتی برای رفع مشکل با حضور سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری در محل سالن جلسات اتاق بازرگانی بیرجند برگزار شد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند در این نشست گفت: برخی محصولات تولیدی خراسان جنوبی می‌تواند با برند استان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای عرضه شود اما هزینه ورود این کالاها به فروشگاه برای تولیدکننده گران است.

محسن احتشام افزود: مصوبات فروشگاه‌های زنجیره‌ای در تهران است و مدیران استانی این فروشگاه ها اختیاری در این زمینه ندارند.

وی بیان کرد: ورود کالا در استان‌ها به فروشگاه‌های زنجیره‌ای از عهده تولیدکننده خرد برنمی‌آید از طرفی باید فروشگاه‌های مرکزی در این زمینه تصمیم‌گیری و موافقت کنند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند اظهار داشت: برای تسهیل در این زمینه باید مدیران استان با مدیران فروشگاه‌های زنجیره‌ای در مرکز نشستی برگزار و محصولات تولیدی استان با برند تولیدی احصا و معرفی شود.

وی تصریح کرد: فروشگاه‌های استان قادر به پذیرش کالا نیستند و باید از دفاتر مرکزی درخواست شود، تامحصولات با کیفیت با برند استان در چرخه توزیع این فروشگاه‌ها قرار گیرد.

احتشام پیشنهاد داد: با حضور سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری، نمایندگان اتاق ها، ادارات کل صمت و جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌های مربوطه نشستی در مرکز با فروشگاه‌های زنجیره‌ای برگزار و جهت بازدید از محصولات تولیدی استان برنامه ریزی شود.

وی یادآور شد: همچنین لیستی از واحد‌های تولیدی و برندهای استان تهیه و به دفاتر مرکزی این فروشگاه ها ارائه شود تا نسبت به ورود محصولات به فروشگاه‌های زنجیره‌ای اقدام شود.

مهری دستجردی، سرپرست دبیرخانه شورای گفتگو با اشاره به مصوبات جلسه کارشناسی دوازده خردادماه به ریاست سرپرست محترم هماهنگی امور اقتصادی استانداری افزود: این جلسه ۱۱ مصوبه داشت از جمله اینکه مقرر شد اتاق اصناف پیشنهادات خود در خصوص  فروشگاه‌های زنجیره‌ای را برای پیگیری به دبیرخانه کمیسیون نظارت استان ارسال کند که این مهم انجام شده است.

وی ادامه داد: مکاتبه‌ای ماه جاری با امضای استاندار محترم خراسان جنوبی به وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیات عالی نظارت بر بازرگانی با موضوع ارائه پیشنهاد در خصوص فعالیت فروشگاه‌های زنجیره‌ای انجام شد.

سرپرست دبیرخانه شورای گفت و گوی استان، درادامه به شرح پیشنهادات استان در خصوص فروشگاه های زنجیره ای و اقدامات انجام پرداخت، عرضه محصولات محلی، انتفاع استان از درآمد مالیاتی این فروشگاه ها و … از اهم این موارد بود.

مدیر توسعه بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی هم گفت: برخی از محصولات تولیدی بخش کشاورزی استان که قابل عرضه در فروشگاه‌های زنجیره‌ای هستند احصا شده است.

احمد بیکس افزود: درخواست داریم محصولات تولیدی حداقل در فروشگاه‌های زنجیره‌ای استان عرضه شود.

وی بیان کرد: محصولات بخش کشاورزی قابل عرضه در فروشگاه‌های زنجیره‌ای گواهینامه و استاندارد لازم را دارند، لذا برای عرضه در فروشگاه‌ها  باید با دفاتر مرکزی موضوع پیگیری شود ما نیز بستر لازم را در استان فراهم می‌کنیم.

رئیس اتاق اصناف خراسان جنوبی هم گفت: در جلسه قبل مقرر شد از ظرفیت استانی برای عرضه محصولات تولیدی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای اقدام شود.

رضا علیزاده افزود: قرار شد جهاد کشاورزی موضوع را پیگیری کند تا محصولات تولیدی با برند استان در فروشگاه‌های سطح کشور عرضه شود که ابتدا باید زمینه در فروشگاه‌های داخلی استان فراهم شود.

کارشناس دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی هم گفت: اگر قرار است مصوبه‌ای از استان به شورای ملی ارسال شود باید در خصوص اصلاحات آیین‌نامه‌ای باشد.

علی ناصری با بیان اینکه همه استان‌ها خواستار عرضه محصولات تولیدی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای هستند افزود: بازرگانی کل این برندها متمرکز است، برخی برندها را می‌توان به صورت منطقه‌ای در فروشگاه‌ها عرضه کرد.

وی بیان کرد: درخواست داریم در اصلاحیه آیین نامه، انتخاب برندهای فروشگاه‌های زنجیره‌ای اختیاری به استان‌ها داده شود تا مدیر منطقه بتواند تصمیم محلی بگیرد و برندهای استان را در فروشگاه عرضه کند.

کارشناس دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی اظهار داشت: برندها و محصولات تولیدی استان که قابلیت رقابت در فروشگاه‌های زنجیره‌ای دارند را باید احصا و به فروشگاه‌ها معرفی شود.

** روند طولانی انتقال صنوف آلاینده بیرجند

رئیس اتاق اصناف خراسان جنوبی در این زمینه گفت: بیش از ۱۲ سال است که پروژه انتقال صنوف آلاینده بیرجند به خارج از شهر طول کشیده و  مشکلاتی برای صنف‌های مرتبط ایجاد کرده است.

رضا علیزاده با بیان اینکه باید پاسخگوی مردم و اعضای شرکت تعاونی صنوف آلاینده باشیم، افزود: حداقل هفته‌ای چند مورد اعتراض مردمی در این خصوص به ما ارجاع می‌شود و هرچه این پروژه طولانی‌تر شود مشکلات اقتصادی آن بیشتر خواهد شد.

وی بیان کرد: به اذعان برخی از متقاضیان انتقال صنوف آلاینده، با هزینه‌ای که اکنون متقاضی تنها برای انشعابات یا آسفالت باید بپردازد می توانست در چند سال گذشته زمینی خریداری و نسبت به احداث واحد اقدام کنند.

مسئول اتحادیه تراشکاران و ریخته‌گران بیرجند هم با بیان اینکه موضوع انتقال صنوف آلاینده از سال ۸۵ کلید ‌خورده است گفت: در این چند سال مشکلات زیادی در خصوص تهیه زمین داشتیم، ۵۵ هکتار زمین از طریق راه و شهرسازی واگذار شد اما بعد مشخص شد املاک معارض داد و درگیر دستگاه قضایی شدیم که چند سال کار را عقب انداخت.

وی ادامه داد: در این پروژه دو قطعه زمین مربوط به شهرداری بود که بعد از جلسات متعدد، قرار شد در قالب مزایده اراضی به اعضا واگذار شود، مزایده برگزار و اعضا مشخص شدند اما وقتی برای تایید به شورای شهر ارسال شد علیرغم اینکه از مردم پول دریافت شده بود اما شورا موضوع را رد کرد.

مسئول اتحادیه تراشکاران و ریخته‌گران بیرجند اظهار داشت: در اراضی راه و شهرسازی نیز یکسری افراد مالک پیدا شد و سپس باعث شد روند کار انتقال صنوف کند شود.

وی تصریح کرد: در طول این پروژه همزمان از مردم برای انشعابات و آسفالت پول گرفته شده است، تاکنون زیرسازی حدود ۶۰  درصد سایت انجام شده است.

** عدم تامین زیرساخت‌ها، مشکل سایت صنوف آلاینده

یوسفی عدم تامین زیرساخت‌ها را از دیگر مشکلات این پروژه اعلام کرد و افزود: تامین زیرساخت‌ها نیز به اعضا تحمیل شد که در مقطعی گفته شد برای تامین آب بودجه نیست لذا از مردم برای اجرای شبکه انتقال اصلی کمک گرفتیم.

وی اضافه کرد: برای انتقال گاز سال ۹۹ مجوز اخذ شد و مقرر شد تا ۶ ماه طرح تهیه و اجرایی شود در حالیکه اکنون متولیان شرکت گاز اذعان دارند هنوز نقشه در اختیار آنها قرار نگرفته در حالیکه در همان سال نقشه تهیه و تحویل داده شده است.

مسئول اتحادیه تراشکاران و ریخته‌گران بیرجند یادآور شد: این پروژه به عنوان یک معضل اجتماعی امروز در بیرجند مطرح است، مردم‌ پای‌ کار آمده‌اند ‌و انتظار داریم دستگاه‌های اجرایی بیشتر پای‌ کار باشند.

وی گفت: بر اساس آیین‌نامه مربوطه شهرداری و شورای شهر موظف هستند این پروژه را انجام دهند، اکنون که مردم همکاری می‌کنند انتظار است این مجموعه ها نیز توجه ویژه‌تری داشته باشند.

** لزوم پرداخت تسهیلات کم‌بهره به صنوف

یوسفی افزود: از آنجایی که اصناف توان پرداخت هزینه‌ها را ندارند درخواست داریم پرداخت تسهیلات کم بهره بابت ساخت در اراضی به اصناف تعلق بگیرد.

وی بیان کرد: تاکنون مقرر شده هزار و ۶۰۰ نفر در سایت جانمایی شوند، در حالیکه تعداد صنوف مزاحم و آلاینده شهر بیرجند بیشتر از این تعداد است و اگر عده‌ای به خارج شهر منتقل و عده‌ای داخل شهر باشند مشکل ساز شده و عده‌ای که داخل باشند منافع بیشتری دارند لذا درخواست داریم فازدوم این طرح پیگیری و ادامه اجرای پروژه با مسئولیت شهرداری انجام شود.

مسئول اتحادیه تراشکاران و ریخته‌گران بیرجند اظهار داشت: ابتدای سال برای پیگیری انتقال صنوف آلاینده در شورای گفت و‌گوی دولت و بخش خصوصی درخواست دادیم و در این مدت جلسات متعددی نیز برگزار شده است.

وی عنوان کرد: یکی از مشکلات موجود در خصوص الزام به تعیین مجریان ذی صلاح در فرایند ساخت و ساز می باشد که با توجه به متراژ هر واحد(۵۰ تا ۱۰۰ متر) تعیین مجری ذی صلاح برای هر واحد هزینه‌های زیادی برای متقاضی در پی دارد که با رایزنی و مساعدت انجام شده مقرر شد هر مجری پنج واحد را بر عهده بگیرد که درخواست داریم این تعداد با حفظ مشخصه کیفیت به ۱۰ تا ۱۵ واحد افزایش یابد.

** شهرداری ادامه پروژه را به دست بگیرد

یوسفی تصریح کرد: درخواست داریم شهرداری ادامه کار این پروژه را برعهده گیرد و دراین خصوص اعلام آمادگی کردیم که هر مبلغی از مردم اخذ شده به حساب شهرداری واریز شود تا شهرداری روند اجرای کار را در دست گیرد.

کارشناس دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی هم گفت: سال قبل صندوق کارآفرینی امید اعتبارات خوبی داشت که برخی واحدهای اشتغالزا تسهیلات دریافت کردند و پیشنهاد ما این بود متقاضیان صنوف آلاینده و مزاحم نیز از این تسهیلات استفاده کنند اما دیر متوجه شدیم و اعتبارات تعیین تکلیف شده بود.

علی ناصری افزود: این مهم باید در دستور کار قرار بگیرد چون صندوق کارآفرینی امید هر سال تسهیلات متعددی پرداخت می‌کند و تسهیلات نیز قرض‌الحسنه است.

وی بیان کرد: در سال‌های قبل از طریق فرمانداری بیرجند پیگیری‌های زیادی برای فاز دوم انتقال صنوف آلاینده انجام شد حتی سازمان صنعت، معدن و تجارت از وزارتخانه برای شهرک صنفی فاز دوم مجوز اخذ کرد تا شرکت شهرک‌ها پای کار بیاید.

کارشناس دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی ادامه داد: شرکت شهرک‌ها متقاضی زمین بود که با توجه به فاصله دور شهرک صنعتی بیرجند، متقاضیان تمایلی به احداث واحد در این مجموعه نداشتند.

وی اظهار داشت: اگر بتوان زمین را در حاشیه شهر و در جوار فاز اول تامین کرد می‌توان برای فاز دوم نیز اقدام نمود

ناصری در ادامه پیشنهاد داد شورای برنامه‌ریزی استان از سرجمع اعتبارات استان  و یا اعتبارات سفر رییس جمهور  مجترم برای تامین آب، برق و اجرای راه دسترسی سایت صنوف آلاینده پیگیری و اقدام نماید، چون کمبود اعتبارات، اجرای این پروژه را به تاخیر انداخته است.

** انتقال صنوف آلاینده معمای سخت نظام مهندسی استان

رئیس نظام مهندسی ساختمان خراسان جنوبی هم گفت: صنوف آلاینده به یک معمای سخت در نظام مهندسی تبدیل شده که به هر شکلی موضوع را حل می‌کنیم یک جای کار دچار مشکل می‌شود.

وی بیان کرد: جهت تسهیل روند اجرای این طرح مقررشد برای هر ۵ واحد یک مجری ذی صلاح تعیین شود و همچنین ۴۰ درصد تخفیف در بحث مجریان ذی صلاح در نظر گرفته شده است.

رئیس نظام مهندسی ساختمان استان پیشنهاد خود جهت رفع مشکلات صنوف آلاینده را پرداخت تسهیلات کم بهره اعلام نمود.

عامری عنوان کرد: در مابقی هزینه‌های نطام مهندسی از جمله طراحی و نظارت نیز ۳۰ درصد تخفیف می‌دهیم اما نظام مهندسی صاحب منافعی نیست که بخشی از هزینه‌ها را تخفیف دهد لذا این تخفیف‌ها از جیب مهندسان پرداخت می‌شود و هر کاری از دست ما برآمده انجام داده‌ایم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان جنوبی هم گفت: اعتباراتی که برای صندوق و حوزه‌های کاری در نظر گرفته شده محدود است و اعتبارات ماده ۱۸ در حال پرداخت است.

غلامرضا اشرفی افزود: در حال حاضر نیز صندوق کارآفرینی امید ۱.۵ برابر اعتباراتی که دارد پرونده تشکیل داده و در نوبت هستند مگر اینکه انصرافی باشد که نمی‌توان به آن تکیه کرد.

وی پیشنهاد نمود: برای پرداخت تسهیلات جلسه‌ای با بانک‌های توسعه تعاون  و صندوق کارآفرینی امید برگزار و در قالب انعقاد تفاهم‌نامه موضوع بررسی و پیگیری شود چون هر واحد حداقل ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات نیاز دارد .

معاون مسکن و ساختمان راه و شهرسازی خراسان جنوبی هم گفت: یکی از دلایل عدم واگذاری زمین، وجود معارض اعلام شد، در حالیکه موضوع معارض در تمامی اراضی حل شده و تنها برای سه هکتار باقی مانده است.

حسن علیزاده افزود: در خصوص اینکه گفته شد زمین به شهرداری واگذار شود مشکلی نداریم اما ابتدا باید تکلیف این سایت مشخص شود.

وی بیان کرد: در تمام اطراف شهر بیرجند معارض داریم در هر قسمتی بخواهیم ورود کنیم با اراضی که مربوط به اشخاص یا نهادهای مختلف است برخورد می‌کنیم لذا قبول کنید هر زمینی که بخواهد واگذار شود حتما معارض خواهد داشت.

معاون مسکن و ساختمان راه و شهرسازی خراسان جنوبی اظهار داشت: در هر ساخت و سازی در نظام مهندسی به متراژ کار توجه نمی‌کنیم بلکه به ساخت و ساز مربوط است، که برای تسهیل در روند اجرا برای هر پنج واحد یک مجری در نظر گرفته شده است.

** قیمت اراضی سایت به قیمت کارشناسی روز

وی تصریح کرد: قیمت اراضی سایت به قیمت کارشناسی روز است اما با سفر استاندار محترم به تهران و مباحثی که مطرح شد با سازمان ملی توافق کردیم کارشناسی روز که در نظر گرفته می‌شود قیمت ارزش افزوده ناشی از عملیات آماده‌سازی در آن لحاظ نگردد لذا قیمت بسیار منصفانه خواهد بود.

نماینده صنوف آلاینده بیرجند هم گفت: ۱۴ هکتار زمین آذر سال قبل واگذار و ۱۵ هکتار نیز شهرداری ۱۷ اسفند ۱۴۰۰ واگذار کرد یعنی ۳۶ درصد زمین‌ها اواخر سال قبل واگذار شده است.

سید امیرحسین علوی افزود: آماد‌سازی‌ها از قبل انجام شده و تاکنون جانمایی‌ها مشخص شده و خیلی‌ از واحدها واحد احداث شده و یا در حال احداث می باشندو

وی مساحت سایت صنوف آلاینده را ۷۸ هکتار اعلام نمود و اظهار داشت: این پروژه هنوز مشکلات زیادی دارد زمین با کاربری کارگاهی به ما تحویل شده درحالیکه شهرداری هزینه تغییر کاربری از ما می‌گیرد.

وی ادامه داد: ما مستاجر دولت هستیم، هزینه تغییر کاربری زیاد است، پول پسماند، پول استفاده از معبری که خودمان ایجاد کرده‌ایم، آتش‌نشانی، نظام مهندسی، آماده‌سازی، آزمایشگاه و سایر از جمله برق جداگانه گرفته می‌شود.

علوی تصریح کرد: برای انتقال آب، شرکت آب و فاضلاب پای‌ کار است خط انتقال داخلی انجام‌ شده است، و هنوز در زمینه خط انتقال گاز با مشکل مواجه‌ایم.

وی عنوان کرد: تنها مدیری که در دولت قبل پشت کار بود فرماندار سابق بیرجند بود و اگر کار به این مرحله رسیده به دلیل پیگیری ایشان بوده است.

** مسیر رودخانه بالادست صنوف تعیین تکلیف شود

نماینده صنوف آلاینده بیرجند یادآور شد: خط مسیر رودخانه بالای شکرآب تغییر داده شده و به بالای سایت صنوف انتقال داده شده که درصورت سیل روی، این سایت با مشکل جدی مواجه خواهد شد.

وی افزود: به مراتب برای رفع این مشکل نامه‌نگاری کرده‌ایم، اگر حادثه‌ای رخ دهد در جریان باشید چندین سال است که پیگیری می‌کنیم اما نتیجه‌ای حاصل نشده است.

علوی بیان کرد: اگر هر اداره‌ای کار خود را درست  انجام دهد و موضوعات پاس‌کاری نشود پروژه به نتیجه می‌رسد.

وی اظهار داشت: در جلسه استانداری که با حضور معاون محترم عمرانی برگزار شد، برای یک و نیم کیلومتر معبر ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برآورد شد در حالیکه برای همه اقدامات داخل سایت ۱۴ میلیارد تومان اعتبار هزینه شده است.

نماینده صنوف آلاینده بیرجند عنوان کرد: هیچ کس متولی راه دسترسی به سایت را برعهده نگرفته و این مسیر هنوز متولی ندارد و شهرداری نپذیرفته است.

وی یادآور شد: هزار و ۳۸۸ واحد تاکنون به شهرداری معرفی شده‌اند و مابقی روزانه معرفی می‌شود که شهرداری اعلام کرده تعداد مراجعه کنندگان زیاد است.

علوی گفت: سال ۹۷ شهرداری مزایده‌ای را بعد از ۱۰ ماه باطل کرد در حالیکه اعضای شورا در روزنامه اعلام کردند مزایده باطل نشده است، کارشکنی‌های زیادی در این پروژه شده است.

وی افزود: درخواست داریم مدیران استان بازدیدی از سایت انتقال صنوف آلاینده داشته باشند تا از نزدیک در جریان اقدامات انجام شده و مورد نیاز قرار بگیرند.

مدیرعامل شرکت برق خراسان جنوبی هم گفت: در خصوص برق سایت صنوف آلاینده جلسات متعددی برگزار شده است، تاکنون سه میلیارد تومان در سال‌های قبل و سه میلیارد تومان پارسال از محل اعتبارات استانی به اداره برق شهرستان بیرجند برای این پروژه اختصاص یافته است.

** به زودی؛ احداث ۱۶ پست برق در سایت صنوف آلاینده

مهدی دادگر افزود: هزینه اقلام برقی به قدری افزایش یافته که قابل مقایسه نیست و اکنون برای این حجم از پروژه تخصیص یک میلیارد تومان کارگشا نبوده و کار را فرسایشی می‌کند.

وی اظهار داشت: در حال حاضر حدود هفت کیلومتر از شبکه سایت اجرا شده و ۱۶ دستگاه پست نیز در سایت نصب خواهد شد و در دست اقدام است.

مدیرعامل شرکت برق خراسان جنوبی تصریح کرد: هرچه ساخت و ساز انجام شده، برق رسانی نیز انجام شده و هزینه اجرای کابل تا واحد با فرد است ضمن اینکه با توجه به بُعد مسافت و نحوه تامین برق، داخل شهر هم اجرای کابل با واحد است.

وی عنوان کرد: هر چه تقاضا سمت ما آمده با همه محدودیت‌ها جواب داده‌ایم، تا متقاضی بتواند با وجود همه مشکلات و قرض‌های که دارد واحد را به بهره‌برداری برساند.

دادگر یادآور شد: از سازمان مدیریت درخواست کرده‌ایم که موافقت نامه را امانی کنند، سایت بزرگی است و اکثر واحدها صنعتی و دارای مصارف بالا هستند و بالغ بر ۵۰ تا ۶۰ پست باید احداث شود.

وی با بیان اینکه تمام اهتمام خود را برای پروژه گذاشته‌ایم گفت: پروژه فرسایشی شده و طولانی شدن این پروژه به ضرر همه است که امیدواریم هر چه زودتر تکمیل و به بهره‌برداری برسد چون اکنون محیط تاریک است و دغدغه‌های برای متقاضیان ایجاد کرده است.

معاون فرماندار بیرجند هم گفت: هشت صنف با اولویت به سایت صنوف آلاینده باید منتقل شوند که اعلام کرده‌اند اگر تسهیلات به ما پرداخت نشود قادر به تکمیل پروژه نیستیم.

شکری افزود: هر واحد حداقل بالغ بر ۳۰۰ میلیون تومان درخواست تسهیلات کرده‌ است اما سهم برش شهرستانی از اعتبارات استانی شورای برنامه‌ریزی ناچیز است و باید از اعتبارات سفر رئیس جمهور به این منظور اختصاص یابد.

** پرداخت تسهیلات به متقاضیان صنوف آلاینده بیرجند از ماده ۱۶ پیگیری می‌شود

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به درخواست متقاضیان واحدهای صنفی برای دریافت تسهیلات گفت: برای پیگیری درخصوص جذب تسهیلات در قالب تبصره ۱۶ که البته برای اشتغالزایی است تحت عنوان تثبیت اشتغال اعلام آمادگی می‌کنیم.

جواد اشرفی افزود: تسهیلات تبصره ۱۶ با کارمزد پایین تاکنون تا سقف ۱۰۰ میلیون تومان برای هر فرد پرداخت شده است که درخواست کردیم این سقف افزایش یابد لذا برای تثبیت اشتغال قول پیگیری ویژه می‌دهیم.

وی با بیان اینکه باید بسته حمایتی در خصوص صنوف آلاینده احصا شود گفت: برخی دستگاه‌های اجرایی خدمات حمایتی، تخفیفات یا مشوق‌هایی را برای سایت صنوف آلاینده در نظر گرفته‌اند که باید همه این خدمات احصا شود.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی اظهار داشت: تاکنون هزار و ۶۰۰ نفر برای انتقال به سایت صنوف آلاینده شناسایی شده است که تعداد دیگری نیز هستند و باید تکلیف این سایت مشخص شود.

وی ادامه داد: هنوز در خصوص زیرساخت‌های اولیه فاز اول سایت صنوف آلاینده دچار مشکل هستیم لذا نمی‌توان برای فاز دوم تصمیم‌گیری کرد بنابراین فرمانداری یا شهرداری بیرجند باید واحدهای دارای قابلیت انتقال به خارج از شهر را احصا کنند تا در فازهای متعدد برنامه‌ریزی شود.

اشرفی با اشاره به پیگیری های انجام شده در حوزه دفتر فنی استانداری گفت: اینکه درخواست شده به منظور کاهش هزینه‌ها به ازای هر پنج واحد یک مجری ذی صلاح در نظر گرفته شود به معنای زیرسوال بردن ماهیت کار نیست بلکه برای تسهیلگری در فرایند ساخت و کاهش هزینه برای متقاضیان است.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی گفت: سازمان نظام مهندسی ساختمان در این زمینه تا جایی که توان داشته همکاری کرده و به ازای هر ۵ واحد یک مجری در نظر گرفته است لذا پیگیری می‌کنیم در صورت امکان برای هر ۱۰ واحد یک مجری در نظر گرفته شود.

وی از پروژه انتقال صنوف آلاینده بیرجند به عنوان یک زخم یاد کرد که در حال کهنه شدن است و افزود: دستگاه‌های مجری و دولتی باید نسبت به تکمیل و بسته شدن پرونده این پروژه اقدام کرده و اجازه ندهند این زخم بیشتر کهنه شود چون درمان آن سخت‌تر خواهد شد.

اشرفی بیان کرد: پیگیری می‌کنیم تا از سرفصل اعتبارات سفر ریاست محترم جمهوری به زیرساخت‌های پروژه سایت انتقال صنوف آلاینده اختصاص یابد البته چون ریزپروژه‌ها این اعتبار مشخص شده با سازمان برنامه‌ریزی استان این مهم بررسی می‌شود.

وی ادامه داد: به احتمال زیاد در نیمه اول سال جاری سفر دوم رییس جمهورمحترم به استان رقم‌ خواهد خورد و در این سفر موضوع تامین اعتبار برای این پروژه برنامه‌ریزی و رقم‌ تعیین‌ خواهیم‌ کرد.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی با اشاره به این مصوبه دفتر معاونت عمرانی استانداری درخصوص اینکه شهرداری بیرجند باید نسبت به اجرای راه دسترسی حدفاصل بلوار پیامبر اعظم(ص) تا سایت صنوف آلاینده اقدام کند، تاکید کرد وگفت مصوبات جلسات حرمت دارد لذا باید رعایت شود، یا نباید مصوبه‌ای انشا شود یا باید حتما در چارچوب قانونی بازنگری یا اجرا شود تا دچار فراموشی نشود.

** مسیر رودخانه سایت صنوف آلاینده را زیرسوال می‌برد

وی با اشاره به مسیر رودخانه که در بالادست سایت انتقال صنوف آلاینده جانمایی شده است اظهار داشت: این موضوع کل جانمایی سایت را زیرسوال می‌برد.

اشرفی تاکید کرد: برای شفاف شدن موضوع، باید بازدید میدانی از حریم و بستر رودخانه انجام شود، همچنین شرکت آب منطقه‌ای و راهداری گزارش عملیاتی در خصوص تهدید یا تلقی تهدید در این منطقه ارایه دهند.

وی عنوان کرد: اگر روان‌آبهای سطحی تهدیدی برای سایت انتقال صنوف آلاینده تلقی می‌شود باید مسوولان دستگاه‌های مربوطه موضوع را رصد و رفع کنند.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی در ادامه با اشاره به لزوم توزیع و عرضه محصولات تولیدی استان در فروشگاه‌های زنجیره‌ای گفت: در این خصوص مکاتبه تنظیم و به تهران ارسال می‌شود که باید پیگیری‌های میدانی و عملیاتی در این خصوص انجام گیرد تا به خروجی مناسب منتج شود.

وی بیان کرد: ادارات جهاد کشاورزی و صنعت، معدن و تجارت اقلامی را که قادر به توزیع در فروشگاه‌های زنجیره‌ای هستند را اعلام کرده تا در ابتدا بازدیدی برای مدیران فروشگاه‌های زنجیره‌ای از این محصولات هماهنگ شود و موضوع از مرکز پیگیری شود.

اشرفی تاکید کرد: خواسته توزیع و عرضه محصولات تولیدی استان از سال‌های قبل درخواست شده و برای تحقق آن باید پیگیری‌های خاص و مداوم صورت بگیرد، لذا انتظار نداریم در یک جلسه موضوع ختم شود و نیاز به ادامه پیگیری‌ها تا رسیدن به نتیجه می باشد.

وی عنوان کرد: نباید اجازه داد بین این پیگیری‌ها فاصله بیفتد، تا نتیجه و هدف مربوطه محقق شود چراکه حداقل در زمینه فروشگاه‌های زنجیره‌ای به خط مشی مشخصی رسیده‌ایم.

سرپرست معاونت هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی بیان کرد: استاندار خراسان جنوبی تاکنون با سفرای پنج کشور از جمله تاجیکستان، ترکمنستان، قرقیزستان، ارمنستان و گرجستان نشست های متعددی برگزار کرده و این سفرها تداوم دارد.

وی ادامه داد: لذا خواسته ما از اتاق های بازرگانی، اصناف، تعاون، منطقه ویژه اقتصادی و کلیه اعضای بخش خصوصی شورای گفتگو این است آمادگی داشته باشند تا در آینده نه چندان دورکه سفرا با هیات‌های اقتصادی به استان دعوت می شوند، برنامه ریزی و اطلاع رسانی لازم داشته باشند تا خروجی جلسات فشرده استاندار باشد.

اشرفی افزود: همچنین متناسب با ظرفیت‌های کشورهایی که با سفرای آنها نشست برگزار شده و گفتمان‌های اولیه شکل گرفته، بررسی شود چه ابزارهایی برای توسعه روابط تجاری و گفتمان با آنها نیاز است.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.