پنجاه و چهارمین جلسه کمیته کارشناسی شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی به درخواست مدیرکل محترم پست استان در روز یکشنبه مورخ ۱۴۰۰/۱۱/۰۳ درمحل سالن جلسات اداره کل پست با حضور نمایندگان بخش خصوصی و دولتی برگزار گردید.

در ابتدای جلسه مهری دستجردی، مسئول دبیرخانه شورای گفت و گوی استان با اشاره به سی و دومین جلسه شورای گفتگوی استان و گزارش مدیرکل محترم پست در خصوص فروش محصولات استراتژیک استان از طریق تجارت الکترونیک و پیگیری موضوع از طریق این اداره کل، اعلام داشت این جلسه به منظور ارائه راهکاری درجهت تأمین مالی این فرایند می باشد.

علی الهامی، مدیرکل پست خراسان جنوبی با بیان اینکه در استان در زمینه تولید محصولات استراتژیک مشکلی وجود ندارد و مشکل استان فروش و بازاریابی می باشد، توجه به روشهای جدید فروش و تجارت الکترونیک را راهکاری درجهت رفع مشکل فروش و بازاریابی محصولات استراتژیک اعلام نمود و با اشاره به نمونه های موفق تجارت الکترونیک در کشور و استان گفت با این روش می توان محصولات را با قیمت مناسب و در کوتاه ترین زمان به دست مصرف کننده (بدون واسطه )رساند. مدیرکل پست در ادامه با بیان توضیحاتی در خصوص تجارت الکترونیک، مزایای آن و معرفی زیرساخت های پست اعلام نمود سایت فروش محصولات استراتژیک در دامنه Postsam.ir طراحی و آماده بهره برداری می باشد. الهامی میزان فروش هدف گزاری شده از این طریق را ۲۰ هزار تن عناب، ۲۰ هزار تن زرشک و ۱۰۰ تن زعفران در سال عنوان نمود و افزود مراحل ابتدای کار انجام و جلساتی با سازمان تعاون روستایی برگزار و این سازمان جهت همکاری اعلام آمادگی نموده است و برای بحث تبلیغات در سطح گسترده نیازمند حمایت دولتی و اختصاص اعتبار می باشیم از این رو این جلسه به منظور ارائه راهکارهای تأمین مالی این پروژه برگزار شده است.

سید حسین خیریه، رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با استقبال از این طرح خواستار ارسال محصولات با کیفیت و تعیین صلاحیت شرکت ها قبل از ورود به این پرسه شد و گفت محصولاتی که از این طریق ارسال می شود باید توسط شرکت های دارای صلاحیت و تأیید شده توسط مراجع ذیربط باشد. خیریه شروع این فعالیت را نیازمند حمایت دولتی دانست و گفت بخشی از هزینه ها از طریق شرکت ها قابل پرداخت می باشد ولی برای شروع فعالیت و تبلیغات در سطح گسترده دولت باید حمایت نماید.

علی رحیمی نماینده جهاد کشاورزی استان نیز اعلام نمود درصورتی که اداره کل پست بخواهد رأساً محصولات را بسته بندی نماید نیازمند اخذ مجوزهای صنایع تبدیلی می باشد وی استفاده از ظرفیت شرکت های موجود را پیشنهاد نمود و افزود کلیه شرکت های دارای مجوز از سازمان جهاد کشاورزی استان از نظر این سازمان تأیید شده بوده و ملزم به رعایت دستور العمل ها و بخشنامه های موجود بانظارت دستگاه های مربوطه می باشند.

علی اصغر زین العابدینی – نماینده سازمان تعاون روستایی، نیز با بیان اینکه تعاون روستایی از مراحل پیش از تولید تا فروش محصول با بهره بردار در ارتباط است عنوان نمود مراجعات بهره برداران با این سازمان زیاد است و تجارت الکترونیک را حلقه مفقوده در بحث محصولات استراتژیک استان عنوان نمود و ضمن اعلام آمادگی جهت همکاری با اداره کل پست استان در بحث تجارت الکترونیک محصولات استراتژیک افزود تشکل های زیرمجموعه سازمان تعاون روستایی دارای سیب سلامت بوده و این خود ضامن کیفیت و رعایت استانداردهای لازم است و درصورتی که شرکتی غیر از مجموعه های سازمان تعاونی روستایی درخواست ورود به این فرایند را دارد می توان شرط داشتن سیب سلامت را الزامی دانست.

ابراهیم آبادی رئیس اتحادیه زرشکاران و زعفران کاران نیز شرط ورود شرکت ها به این فرایند را ارائه مدارک ثبت برند، مجوز جهاد کشاروزی و سیب سلامت عنوان نمود. استفاده از انبار شرکت های تأمین کننده، درج قسمتهایی در سایت جهت اعمال نظر کاربران و ستاره دار کردن محصولات، اختصاص درصدی از فروش به  بحث تبلیغات، اختصاص منابع مالی به صورت قرض الحسنه از سوی دولت به این امر از جمله پیشنهادات رئیس اتحادیه زرشکاران و زعفران کاران استان در این جلسه بود.

سید حسین هرم پورمقدم نماینده سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان نیز یکی از مهم ترین چالش های کالاهای مزیت دار استان را چالش معرفی این محصولات و عدم تکمیل زنجیره فروش و عامل های ارتباطی عنوان نمود و افزود مهم ترین بحث در حوزه توسعه روستایی تکمیل زنجیره فروش می باشد که بحث تجارت الکترونیک می تواند راهکاری مناسب در این خصوص باشد. پالایش شرکت ها و انتخاب شرکت هایی که نگاه توسعه ای دارند، پرهیز از انحصار گرایی، اولویت بندی محصولات، کمک های تشویقی و اعتباری مالی، ترغیب شورای اطلاع رسانی استان به همکاری در این موضوع، تخصیص اعتبار از محل طرح های پژوهشی یا منابع توسعه ای و … از اهم پیشنهادات مطرح شده توسط نماینده سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان در این جلسه بود.

ولی اله احمدی نماینده دفتر سرمایه گذاری و اشتغال استانداری نیز بیان داشت موضوع محصولات استراتژیک موضوعی است که مدتها مطرح هست و دستگاه ها و تشکل های مختلف به آن پرداخت اند. وی در ادامه با بیان اینکه پست به عنوان مجموعه ای که مدتها مورد اعتماد و وثوق مردم می باشد ورود به بحث تجارت الکترونیک محصولات استراتژیک را مورد استقبال و حمایت استانداری اعلام نمود و افزود تأمین اعتبار این موضوع نیازمند پیگیری هایی از طریق استانداری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان می باشد.

در پایان جلسه مقرر شد اداره کل پست استان درخواست خود را در قالب طرح به استانداری و سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اعلام نماید تا پیگیری های لازم درخصوص تخصیص اعتبار صورت پذیرد.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.