پنجاه و دومین جلسه کمیته کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان با دستور جلسه “ ضرورت بازنگری در نحوه ایجاد و تأسیس شعبات فروشگاه های زنجیره ای ” در روز سه شنبه مورخ ۱۴۰۰/۱۰/۱۴  با حضور نمایندگان بخش های خصوصی و دولتی در محل سالن جلسات اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند برگزار گردید.

رضا علیزاده، رئیس اتاق اصناف خراسان‌جنوبی در جلسه کمیته کارشناسی شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی خراسان جنوبی پیرامون ضرورت بازنگری در نحوه ایجاد و تأسیس شعبات متعدد فروشگاه‌های زنجیره‌ای و همچنین نحوه نرخ‌گذاری و تخفیفات این فروشگاه‌ها اظهارکرد: متأسفانه رشد قارچ گونه فروشگاه‌های زنجیره‌ای بر قیمت اجاره بهاء مغازه‌ها تأثیر گذاشته که برای صاحبان اصناف مشکلاتی را به وجود آورده است. وی بیان‌کرد: هر کس که بخواهد کسب و کاری ایجاد کند و یا اگر یک واحد صنفی راه‌اندازی شود باید از اتحادیه مربوطه مجوز بگیرد در حالی که فروشگاه‌های زنجیره‌ای مجوز را از تهران و مرکز می‌گیرند و سازمان صمت و اتاق اصناف استان نقشی در این خصوص ندارند. رئیس اتاق اصناف خراسان‌جنوبی ادامه‌داد: پیشنهاد می‌کنیم اگر قرار است یک فروشگاه زنجیره‌ای راه اندازی شود با هماهنگی اتاق اصناف و سازمان صمت باشد و در این زمینه مکان یابی دقیق صورت گیرد.

محمد شریف، رئیس اتحادیه خوار و بار بیرجند نیز در این جلسه با اشاره به اینکه در همان ابتدای رشد بی رویه افتتاح فروشگاه‌های زنجیره‌ای در استان نسبت به این موضوع هشدار دادیم، اظهار‌کرد:  وقتی یک فروشگاه زنجیره‌ای مکانی را با قیمت های گزاف اجاره می‌کند بی شک بر افزایش قیمت اجاره بهاء سایر مغازه‌ها نیز تأثیر می‌گذارد. رئیس اتحادیه خوارو بارفروشان در ادامه با اشاره به برخی از تخلفات صورت گرفته توسط تعدادی از فروشگاه های زنجیره ای، خواهان امکان پیگیری این تخلغات مشابه اعضای صنف خوار و بار شد و افزود در استان حدود ۲هزار واحدصنفی خوار و بار وجود دارد که با تأسیس هر فروشگاه زنجیره ای حداقل ۲۰ واحد صنفی تعطیل می شود. عدم امکان پیگیری تخلفات، عدم نیاز به اخذ مجوزه های لازم جهت تبلیغات و تخفیفات این فروشگاه ها و عدم نیاز به استعلامات استانی اعم از بهداشت، اماکن، ترافیک و …. از موارد مطرح شده  توسط رئیس اتحادیه خوار بار فروشان در این جلسه بود.

محمد وحدتی نائب رئیس و کارشناس اتحادیه خوار و بار فروشان بیرجند در این جلسه اظهارکرد: ما از مدت‌ها پیش نسبت به مطلوب نبودن طرح ایجاد و راه‌اندازی فروشگاه‌های زنجیره‌ای در استان کم جمعیتی چون خراسان‌جنوبی هشدار داده بودیم.

نماینده اتحادیه خوار و بار فروشان بااعتراض به وجود ۳۰ فروشگاه زنجیره ای در شهری (بیرجند) با حدود ۲۰۰ هزازر نفر جمعیت اعلام داشت تأسیس این فروشگاه ها باید براساس جمعیت و مکان یابی مناسب باشد. عدم انتفاع استان از درآمد مالیاتی این واحدها از دیگر موارد مهم مطرح شده توسط وحدتی در این جلسه بود ولی اظهارداشت شعبات فروشگاه های زنجیره ای مالیاتی در استان پرداخت نمی کنند و پرداخت مالیات این فروشگاه ها از طریق فروشگاه مرکزی و در تهران می باشد.

محمدرضا لکزایی، رئیس گروه امور بازرگانی استانداری خراسان‌جنوبی نیز در این جلسه اظهارکرد: ما با اصل ایجاد فروشگاه‌های زنجیره‌ای مشکلی نداریم چون جایگاه قانونی دارند اما مشکل در شیوه راه‌اندازی این واحدهاست. تعداد زیاد این فروشگاه‌ها بدون توجه به تناسب جمعیتی، بی توجهی به نظر مسئولان استانی در اعطای مجوز ها، و … از اهم موارد مطرح شده توسط نماینده دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری در این جلسه بود. رئیس گروه امور بازرگانی استانداری خراسان‌جنوبی بیان‌کرد: همانطور که در سطح ملی حمایت از تولید داخلی مد نظر و مورد تأکید است ما در خراسان‌جنوبی نیز بر حمایت از اصناف بومی و تولیدکنندگان داخلی استان اصرار داریم. وی یادآور شد: پیشنهاد ما این است که راه اندازی فروشگاه‌های زنجیره‌ای با در نظر گرفتن تناسب جمعیتی  و اعمال تخفیفات و تبلیغات با تأیید اتاق اصناف و اتحادیه مرتبط باشد.

مظفر آریانفر، رئیس اداره اصناف سازمان صمت خراسان جنوبی نیز در این جلسه اظهار کرد: سرانه اشتغال در استان خراسان جنوبی در واحدهای صنفی بیش از ۲ برابر کشور می باشد. براساس میانگین کشوری به ازای هر ۳۶ نفر یک واحد صنفی وجود دارد و لی در استان ما به ازای هر ۱۵ نفر یک واحد صنفی وجود دارد و بیشترین حجم اشتغال استان در حوزه اصناف می باشد. اشاره به ماده ۷ اصل ۴۴ قانون اساسی، اصل رقابت پذیری و آیین نامه اجرایی و روند تأسیس شعبات فروشگا های زنجیره ای،  از موارد مطرح شده توسط نماینده سازمان صمت در این جلسه بود. آریان‌فر گفت: سخن ما این است که وقتی یک واحد صنفی می‌خواهد راه اندازی شود از همه جهت چون مسائل ترافیکی، موضوعات امنیتی و نصب دوربین‌های مدار بسته چک می‌شود ولی چگونه است یک فروشگاه زنجیره‌ای در شهری راه اندازی می‌شود بدون اینکه از اتحادیه نظری و استعلامی گرفته شود. استعلام از اماکن و بهداشت شهرستان و استان از دیگر پیشنهادات مطرح شده توسط آریانفر در این جلسه بود.

رئیس اداره اصناف خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه مشکل ایجاد شده توسط فروشگاه‌های زنجیره‌ای تنها مختاص استان ما نیست، بیان‌کرد: با توجه به اینکه در استان ما سهم صنوف در ایجاد اشتغال بیشتر از سایر استانها می باشد این مشکل نمود بیشتری داشته است

ولی الله احمدی، نماینده دفتر  سرمایه گذاری و اشتغال استانداری خراسان جنوبی نیز بر لزوم راه‌اندازی فروشگاه زنجیره‌ای براساس توازن جمعیتی و منطقه‌ای و همچنین حمایت از سرمایه گذار و واحد صنفی بومی تأکید نمود.

در پایان جلسه با توجه به موارد مطروحه و به اتفاق آرا مقررشد اصلاح آیین نامه اجرایی تشکیل و تأسیس فروشگاه های زنجیره ای در سطح ملی از طریق شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی پیگیری گردد.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.