درسی و دومین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان مطرح شد:
تقویت روند سرمایه گذاری در استان و ارتقای شاخص های توسعه ای
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند در سی و دومین جلسه شورای شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان (مورخ ۱۴۰۰/۰۹/۰۶ ) گفت: با راهاندازی ستاد توسعه خاوران، تحولی در حوزه سرمایهگذاری خراسان جنوبی ایجاد شد که این روند باید تقویت شود.
محسن احتشام روز شنبه در سی و دومین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان که با حضور استاندار خراسان جنوبی در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند برگزار شد، افزود: روند خوب سرمایهگذاری در خراسان جنوبی نباید متوقف شود و باید استمرار داشته باشد تا شاهد ارتقای شاخصهای توسعهای در استان باشیم.
رییس اتاق بازرگانی بیرجند با تشکر از تلاشهای استاندار خراسان جنوبی در ۱۳ ماه گذشته افزود: تلاشهای استاندار باعث شد که به جلسات شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی نظم بخشیده شود و تعامل خوبی بین مدیران دولتی و بخش خصوصی در راستای رفع مشکلات استان برقرار شود.
وی اظهار داشت: تعاملی که دولت و بخش خصوصی در ۱۳ ماه گذشته داشتند مثالزدنی بود و استاندار سنگ بنای توسعه استان را بر شعار تدبیر، تلاش و توسعه قرار داد.
احتشام همچنین گفت: بارگاههای بهداشتی زرشک در راستای کاهش بار میکروبی محصول اهمیت زیادی دارد و برای صادرات زرشک باید بار میکروبی آن کاهش یابد.
مدیرکل پست خراسان جنوبی هم درخصوص ارائه گزارش عملکرد معرفی خدمات پستی در ارتباط با تجارت الکترونیک برای حمایت از تولید و کسب و کار به عنوان یکی از دستورکارهای این جلسه گفت: اگر بتوانیم فروش و بازاریابی محصولات کشاورزی را فراهم کنیم کمک به رونق تولید کشاورزان و صنعتگران خواهد بود.
علی الهامی جهانی شدن تجارت، نبود محدودیت مکانی و زمانی، افزایش درصد فروش، کاهش قیمت تمامشده برای مصرفکننده، دسترسی آسان به اطلاعات، کاهش ترددها و رفت و آمدها را از مزایای تجارت الکترونیک عنوان کرد.
وی با اشاره به تجربه موفق شرکت پست خراسان جنوبی در زمینه فروش تایر تولیدی شرکت کویرتایر، گفت: در زمینه فروش محصولات استراتژیک خراسان جنوبی هم میتوانیم از طریق تجارت الکترونیک موفق شویم و این ظرفیت وجود دارد.
الهامی افزود: سال گذشته حدود ۵۰ درصد تایر تولیدی شرکت کویر تایر از طریق تجارت الکترونیک به سایر مناطق کشور ارسال شد و در اداره کل پست استان این ظرفیت برای فروش محصولات کشاورزی خراسان جنوبی هم وجود دارد.
وی موضوع مالی، الکترونیکی و فیزیکی را از مولفههای تجارت الکترونیک دانست و اضافه کرد: با توجه به اینکه شبکههای پست تا عمق روستاهای رفته است، اداره کل پست در زمینه مولفه فیزیکی میتواند در تجارت الکترونیک نقش موثری را ایفا کند.
مدیرکل پست خراسان جنوبی از طراحی سایت اینترنتی برای خرید و فروش محصولات استراتژیک کشاورزی خراسان جنوبی از جمله زرشک، زعفران و عناب خبرداد و گفت: امکان فروش محصولات استراتژیک کشاورزی استان در بستر این سایت وجود دارد اما برای فروش باید محصول تولیدی توسط یکی از مجموعه های متولی از جمله تعاون روستایی از کشاورزان دریافت و در اختیار سرویس پست قرار گیرد.
کاظم ابراهیمی – به نمایندگی از فعالان اقتصادی حوزه استخراج رمز ارز اعلام داشت: نسبت به اخذ جواز تأسیس در حوزه استخراج رمز ارز اقدام نموده و شرایط و مقدمات جهت شروع فعالیت مهیا می باشد که به دلیل عدم امکان ثبت درخواست پروانه بهره برداری از سامانه بهین یاب، مشکل، عدم امکان شروع فعالیت می باشد چرا که براساس قول مساعد درخصوص امکان شروع فعالیت در مهرماه، نسبت به جذب نیرو، اجاره مکان و خریداری دستگاه ها اقدام نموده و جهت تأمین سرمایه این کار دارایی خود را فروخته و در این کار سرمایه گذاری کرده ایم و الان در ابتدا و قبل از شروع کار به نوعی خود را شکست خورده می دانیم که نمی توانم فعالیت کنیم وی با اشاره به اخذ تأییدیه های مربوطه از شرکت برق خواستار رفع مشکل و بلاتکلیفی سرمایه گذاران این حوزه شد.
ابراهیمی با توجه به ظرفیت ایجاد اشتغال در این صنعت، صادرات برق و ارزآوری ، دور زدن تحریم ها، کمک به ثبیت قیمت ارز و … اذعان داشت شروع این فعالیت می تواند برای مردم، وزارت نیرو، تعاون و … منفعت داشته باشد. این فعال اقتصادی در ادامه بابیان اینکه بسیاری از ما با فروش دارایی (اعم از خانه، ماشین و …) سرمایه این کار را مهیا کرده ایم اظهار داشت تکنولوژی دستگاه های ماینر دقیقه به دقیقه درحال جدید شدن می باشد و هر لحظه تأخیر در شروع فعالیت خسارات فراوانی را به فعالان این حوزه وارد می کند. ابراهیمی با اشاره به فعالیت تولید رمز ارز غیرمجاز و غیر قانونی اظهار داشت درصورت تسهیل روند و صدور فرایند و بازشدن راه قانونی این کار قطعاً این موارد کاهش خواهد یافت. این فعال اقتصادی با بیان تعریف تعرفه برق صادراتی، قیمت بالای زمین و … جهت این فعالیت اعلام نمود تأییدهای لازم از شرکت توزیع برق استان اخذ شده است و فعالان این حوزه نیز به بحران انرژی برق کاملاً واقف بوده و آمادگی تولید در هر زمان و ساعتی که شرکت برق اجازه می دهد را داریم و پذیرفته ایم که در زمان بحران، برق این واحدها قطع گردد. این فعال حوزه رمز ارز با بیان ریسک های سرمایه گذاری این حوزه درخواست اتخاذ تصمیماتی جهت رفع این مشکل شد.
نایب رییس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند نیز در این نشست درباره دستورکار سوم جلسه و تقاضای کشاورزان برای احداث بارگاه بهداشتی زرشک گفت: برای حل مشکل زرشککاران خراسان جنوبی پیشنهاد ما این است که امکان صدور مجوز ساخت خانه کارگری بر روی بارگاههای زرشک و عناب بهمنظور افزایش امنیت در برابر سرقت محصول و کاهش هزینههای رسیدگی به باغات فراهم شود.
احسان بیکی افزود: همچنین کاهش حداقل متراژ مورد نیاز جهت دریافت مجوز بارگاهها از پنج هزار متر مربع به حداقل ۲ هزار و ۵۰۰ متر مربع (طبق روال سالهای قبل) از دیگر پیشنهادهای ما برای حل مشکل زرشککاران است.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه بسیاری از کشاورزان خراسانجنوبی خرده مالک هستند، پیشنهاد ما این است در مواردی که محصول زرشک در باغات مختلف کشت شده باشد، تعداد درختان زرشک متناسب با حداقل سطح تعیین شده برای صدور مجوز بارگاه زرشک ملاک عمل قرار گیرد.
بیکی گفت: در حال حاضر تعداد زیادی از تولید کنندگان زرشک استان محصول خود را در خرمنهای روباز خشک میکنند که بار میکروبی بالایی برای صادرات دارد و خشک شدن زرشک در بارگاههای بهداشتی بار میکروبی را کاهش میدهد.
استاندار خراسان جنوبی گفت: اگر بخش خصوصی به معنای واقعی پای کار بیاید، موفقیت دولت حتمی است.
ملانوری با بیان این مطلب در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خاطر نشان کرد: به همین دلیل است که رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) بر اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی تأکید دارند، چرا که عصاره تمام این سیاست ها، مردمی کردن اقتصاد می باشد. وی ادامه داد: تمام اقدامات استان در طول یک سال گذشته استان، به واسطه تعاملات و هم افزایی دستگاه های اجرایی و بخش خصوصی نتایج خوبی به همراه داشته است.
به گفته وی؛ شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی، محل مناسبی برای ایجاد این تعاملات و شکل گیری گفتمان و تفکر توسعه ای است.
استاندار به ظرفیت های خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: این استان، همه منابع لازم برای شکل گیری تفکر توسعه ای را دارد و همین پتانسیل ها می تواند خمیرمایه توسعه پرشتاب استان در رفع محرومیت باشد.
ملانوری تأکید کرد: جای مباحث توسعه ای استان، همین شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی است، لذا تقاضای ما این است که این شورا را جدی بگیرید تا مسایل استان با گفتگو و رایزنی حل و فصل شود.
وی با اشاره به نظم و استمرار جلسات شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در استان، خاطرنشان کرد: این که مشکلات برخی از واحدهای تولیدی از جمله در بحث فرآوری محصولات لبنی در حال حل و فصل است، به خاطر پیگیری های جدی و مصوبات این شوراست.
استاندار با تأکید بر این که خراسان جنوبی، باید کم کم نگاه به سمت توسعه را از کمک های دولتی بردارد، گفت: پشتیبانی، حمایت، تأمین امنیت و هدایتگری وظیفه دولت است.
ملانوری متذکر شد: استان اگر نگاه خود را در مباحث اقتصادی به بخش خصوصی و استفاده از ظرفیت ها سوق دهد، می تواند به زودی کمک احوال استان های همجوار هم باشد.
وی تأکید کرد: طی همین مدت کوتاه بعد از راه اندازی ستاد توسعه خاوران، بخش خصوصی ورود خوبی داشت و چنانچه حتی ۵۰ درصد تفاهم نامه های منعقده در این ستاد محقق گردد شروع بسیار خوبی از ورود سرمایه گذاران به بهره برداری از منابع استان است.
استاندار در بخشی از سخنانش درخصوص یکی از دستور کار های جلسه، با اشاره به این که تجارت الکترونیک، موضوع روز دنیاست گفت: در بحث اشتغال و رشد اقتصادی اصل مهم این است که برای ایجاد اشتغال در کوتاه مدت، راهکار این است که کارگاه های کوچک زودبازده راه اندازی شوند اما این اقدام، رشد اقتصادی به همراه ندارد.
به گفته وی؛ برای تحقق رشد اقتصادی باید به احداث و راه اندازی واحدهای تولیدی بزرگ همت گماریم.
ملانوری با بیان این که در بحث فروش تولیدات هم همین قاعده جاری است، ادامه داد: استفاده از ظرفیت تجارت الکترونیک می تواند در ایحاد بازارهای دائمی، پایدار و بزرگ مؤثر باشد.
وی به فعالیت موفق برخی فروشگاه های الکترونیکی استان اشاره کرد و تصریح نمود: پست، زیرساخت های مهمی را در این زمینه فراهم آورده و می تواند با استفاده از ظرفیت دولتی بودن، شبکه مویرگی در اختیار، نفوذ بیشتر و هزینه کمتر، به بازاریابی و فروش محصولات استراتژیک استان کمک کند.
به گفته وی؛ فروش ۲ میلیون حلقه لاستیک کویرتایر، از تجربه های موفق پست در یک سال گذشته است.
استاندار متذکر شد: کارخانه خوشه سرخ قاین سال گذشته ۲۰۰ تن کنسانتره تولید کرده اما چون در بازاریابی ناموفق بوده، همه را ذخیره کرده است، در حالی که در استان های همجوار ما یزد و کرمان و… کنسانتره و آب زرشک یافت نمی شود و پست به راحتی می تواند این خلأ را پر کند.
ملانوری از اعضای شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی خواست؛ برای استفاده از ظرفیت پست در عرضه محصولات استراتژیک استان، راهکارهای مناسب ارائه نمایند تا زرشک و عناب استان بازارهای خوبی پیدا کنند.
وی در پایان، ضمن حلالیت طلبیدن از همه مردم، ۱۳ ماه حضور در استان را توفیقی بزرگ خواند و با تأکید بر این که خراسان جنوبی، استانی خوب با مردمانی فرهیخته است، اظهار داشت: خدا را گواه می گیرم که آن چه در توان داشتم را گذاشتم و فقط به خدمت به مردم خوب این استان فکر کردم.
معرفی خدمات پستی در ارتباط با تجارت الکترونیک برای حمایت از تولید و کسب و کار بهخصوص محصولات کشاورزی، ارائه راهکار اجرایی برای تسریع در صدور مجوزهای مرتبط با تسهیل احداث بارگاههای زرشک برای باغداران و بررسی مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه استخراج رمز ارز ناشی از نبود امکان ثبت در سامانه مربوطه برای صدور پروانه بهرهبرداری و ارائه راهکارهای لازم از دستورکارهای هفتمین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان خراسان جنوبی بود.
درباره فروش محصولات کشاورزی خراسان جنوبی از طریق تجارت الکترونیک مقرر شد که اداره کل پست خراسان جنوبی با حضور دستگاههای متولی جلسات کارشناسی برگزار کند تا سازکارهای لازم برای چگونگی خرید محصول از کشاورزان و فروش محصولات ارائه شود.
درخصوص احداث بارگاه های زرشک با توجه به اینکه ایجاد بارگاه زرشک و واحدهای کارگری مسکونی در باغ ها از مطالبات کشاورزان است، این موضوع در دستورکار شورا قرار گرفت و مقررشد طرح ویژه ای در این زمینه ارائه شود که متناسب با شرایط استان بوده و نیاز کشاورزان را برطرف نماید و از طریق شورای گفت و گوی ملی پیگیری گردد.
همچنین در مورد بررسی مشکلات فعالان اقتصادی در حوزه استخراج رمز هم ضمن تصویب پیگیری موضوع از طریق شورای گفت و گوی ملی مقرر شد درخصوص افرادی که در استان مجوز تاسیس گرفتهاند و در مرحله راهاندازی هستند و از طرفی برق آنان تامین شده و تاییدیه شرکت برق را دارند، طی مکاتبه ای از طریق استانداری با وزارت کشور موضوع پیگیری گردد.
شایان ذکر است؛ در پایان این مراسم، اعضای شورا به پاس یک سال تلاش بی وقفه استاندار، به احترام وی قیام کرده و دست زدند، سپس رئیس اتاق بازرگانی استان نیز با اهدای لوح یادبودی از زحمات ملانوری در این مدت قدردانی کرده و حضورش را عامل قوام و استمرار جلسات شورای گفت و گوی استان عنوان کرد.